Izvedba delavnic v domu starostnikov v Ribnici

V mesecu maju smo v ribniškem domu starejših občanov izvedli dve delavnici, s katerimi smo razveselili prisotne stanovalce.

Delavnici sta potekali v prijetnem vzdušju. Z veseljem so posnemali prezentacijo oziroma postopke izdelovanja posameznega izdelka. Nekateri so se z izdelovanjem srečali prvič, nekateri pa so podoživljali svoje ročne spretnosti iz mladosti.

V obeh primerih delavnic gre za ohranjanje kulturne dediščine in ohranjanje ročnih spretnosti po vzoru naših babic in mamic.

17.5.2022 – izvedba delavnice Izdelovanje suhega cvetja iz krep papirja, priprava, prezentacija in izvedba – gospa Milka Debeljak in Jelka Intihar. Skupaj s stanovalci sta izdelovali raznovrstno cvetje iz krep papirja, prikazovale tehniko in pripravo za vsako rožico posebej. Za vse prisotne pa sta izdelali tudi nageljne, da so jih lahko odnesli v svoje sobe.

24.5.2022 – izvedba delavnice Stvaritve iz slanega testa, priprava, prezentacija ter izvedba – gospa Marinka Vesel.

Najprej smo zamesili raznobarvno slano testo iz moke, soli in vode, ter naravnih dodatkov za barvo. Iz testa in poljubnimi pripomočki smo oblikovali srčke in podkvice, ki smo jih okrasili z izdelanimi pisanimi rožicami, deteljicami in drugimi primernimi okraski. Iz slanega testa smo izdelali tudi prtiček in košarico, ki smo jo napolnili z izdelanimi cvetovi. Nekateri so ustvarjali izdelke po svoji domišljiji in prav zabavno je bilo videti, kako so pri izdelovanju zagnani in ustvarjalni.

Obisk in izvedba delavnic v domu starostnikom nam je bila v veselje, saj smo z ustvarjenimi izdelki osrečile tudi veliko mimoidočih stanovalcev, ki so si le te želeli, pa jih niso bili v stanju izdelati.

Lepo je bilo slišati pohvalo, da srčki, podkvice in rožice na podpisanih podlagah, krasijo njihove bivalne sobe.

Želim vam lep dan.

Marinka Vesel, predsednica DPŽ Ribnica                                                  Ribnica, 25.5.2022

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>