Vesela novica: izšla je knjiga o članicah DPŽ Ribnica!

Zbornik Društva podeželskih žena Ribnica z naslovom »Pogled skozi ribniško rajto«, je pred časom ugledal »luč sveta«. Knjiga skozi ribniško zgodbo v besedi in sliki opisuje dolgoletno, predvsem pa pestro dogajanje našega društva. V njej je zajeta vsa populacija – staro in mlado, druženje z vsemi društvi; obarvano s pregovori, posvetili, kulinaričnimi dogodki in recepti ribniških jedi; prikazuje ribniško oblačilno kulturo. Zajema tudi besedila pesmi, ki smo jih skozi obdobje prepevale pevke Vesele Ribnčanke, zato je k zborniku priložena tudi cd zgoščenka, »Vre, vre, vre me smo Ribnčanke«. Besedila po poglavjih so »začinjena« tudi z vložki narečne ribniške besede. Knjiga ima 224 strani in je opremljena s 467 fotografijami, izdelana v trdi vezavi.

Pogled skozi ribniško rajto zadnja platnica

Izpeljavo projekta je poleg Društva podeželskih žena omogočila Občina Ribnica. Ker je projekt skozi ustvarjanje postal obsežnejši kot je bilo načrtovano, so nam s svojimi donacijami izid omogočili še:

Občina Sodražica, Posestvo Ugar, Riko inženiring, Digital Media Orbis, CqmpanyWall, Petek Transport, Knjižnica Miklova hiša, Turistična zveza Slovenije, Gradmetal, Suha roba Gregor Lovšin, Point, KGZ Ribnica, P&AN Ribnica, Griffing, Tanko d.o.o., P metal – Petek Peter s.p., Izdelava kovinskih izdelkov Tomaž Petek s.p., Prevozništvo Mejač Janez s.p., Zavod Parnas, Turistična agencija Iter, Gostilna Urška in Gostišče Makšar.

Sponzorji in donatorji

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem donatorjem, ki ste pripravljeni pomagati. Hvala mojemu sinu Franciju Vesel za strokovno pomoč pri oblikovanju tega zbornika, Tatjani Košir za lektoriranje in Tiskarni Luart za kvalitetni končni izdelek. Hvala tudi vsem članicam, ki pomagate pri uspešnem delovanju društva, saj brez skupne pomoči naše delo ne bi bilo tako uspešno.

Komaj čakam, da se bo obdobje z virusom umirilo in bomo skupaj nazdravili temu dogodku. Do tedaj pa ostanite zdravi.

Marinka Vesel, predsednica društva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja