39. Ribniški sejem suhe robe in lončarstva

Članice Društva podeželskih žena Ribnica, so tudi letos s svojo prisotnostjo sodelovale v tradicionalnem sprevodu na 39. ribniškem sejmu. Pa ne samo v sprevodu, ampak tudi z dobrotami na njihovi stojnici, katero imajo vsako leto pred cerkvijo.
Tokrat je njihova predsednica društva, Marinka Vesel v sprevodu predstavljala “kraljico suhe robe”, katere naziv je pridobila na lanskem ribniškem sejmu, ko je v Rokodelskem centru potekal  3. izbor za kraljico suhe robe.

Skozi celo leto je ta častni naziv intenzivno zastopala, saj je organizirala veliko izletov in navezala stike z ostalimi društvi, ki so se radi odzvali in si ogledali ribniško dolino z njenim vodenjem. Kot častna gostja, pa je z ostalimi podeželkami, obiskala kar nekaj prireditev  po Sloveniji, kjer je lahko predstavila ribniško dolino in suhorobarske izdelke.

sprevod_kraljica_1

Letos se je v sprevodu, še zadnjič v vlogi “kraljice suhe robe”, sprehodila po ribniških ulicah v spremstvu župana Jožeta Levstka in predsednika turističnega društva Ribnica, Jožeta Zakrajška, ter ostalimi pomembnimi domačimi in tujimi gosti , ki si vedno radi ogledajo Ribnico in živahno, pestro sejemsko dogajanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja