39. Ribniški sejem suhe robe in lončarstva

Članice Društva podeželskih žena Ribnica, so tudi letos s svojo prisotnostjo sodelovale v tradicionalnem sprevodu na 39. ribniškem sejmu. Pa ne samo v sprevodu, ampak tudi z dobrotami na njihovi stojnici, katero imajo vsako leto pred cerkvijo.
Tokrat je njihova predsednica društva, Marinka Vesel v sprevodu predstavljala “kraljico suhe robe”, katere naziv je pridobila na lanskem ribniškem sejmu, ko je v Rokodelskem centru potekal  3. izbor za kraljico suhe robe.

Skozi celo leto je ta častni naziv intenzivno zastopala, saj je organizirala veliko izletov in navezala stike z ostalimi društvi, ki so se radi odzvali in si ogledali ribniško dolino z njenim vodenjem. Kot častna gostja, pa je z ostalimi podeželkami, obiskala kar nekaj prireditev  po Sloveniji, kjer je lahko predstavila ribniško dolino in suhorobarske izdelke.

sprevod_kraljica_1

Letos se je v sprevodu, še zadnjič v vlogi “kraljice suhe robe”, sprehodila po ribniških ulicah v spremstvu župana Jožeta Levstka in predsednika turističnega društva Ribnica, Jožeta Zakrajška, ter ostalimi pomembnimi domačimi in tujimi gosti , ki si vedno radi ogledajo Ribnico in živahno, pestro sejemsko dogajanje.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>