Dobra volja, pesem, ples in glasba nas je združila

Za nami je še en čudovit večer, ki smo ga v letošnjem letu preživele Vesele Ribnčanke in ostale članice DPŽ Ribnica in sicer 5.10.2018, v Rokodelskem centru v Ribnici.

Tokrat smo prireditev poimenovale »Veselje ob pesmi, glasbi in plesu«. V posebno veselje nam je bilo, da smo prireditev pripravile z našimi gosti, člani folklorno glasbene skupine Centra za usposabljanje delo in varstvo Draga, iz enote Varstveno delovnega centra RIBNICA.

NASTOP NA KONCERTU VESELJE OB PESMI IN GLASBI – RC -2019_1

Beseda je dala besedo in z Lidijo Lovšin, ki skrbi za prijetne in poučne urice v njihovem centru, sva se dogovorili, da pripravimo prijetno druženje z Veselimi Ribnčankami in njihovo folklorno-glasbeno skupino, katero pravih korakov in ritma uči Marta Debeljak iz Retij, pri petju in glasbi pa jim je v pomoč tudi Žiga Bižal. Ko sem jih prvič obiskala v njihovem centru na Ugarju, sem bila prijetno presenečena, kaj vse zmorejo in znajo. Počaščena sem bila, da sem bila na vajah njihova gostja in sem jih lahko poslušala. In prav posebno sem bila navdušena, ko mi je Lidija omenila, da so člani folklorne skupine oblečeni v ribniške noše. Prisrčni in lepi so bili, ko so zaplesali in ko smo skupaj zapeli- Na gorenjskem je fletno…

NASTOP NA KONCERTU VESELJE OB PESMI IN GLASBI – RC -2019_2

Pravijo, da nasmeh nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja. Tudi mi nastopajoči, skupaj z obiskovalci naše prireditve smo si delili nasmeške med seboj in res so na nas čudežno delovali in nas greli, kot topli sončni žarki.

Osrečiti drug drugega in pozabiti na žalost in skrbi, je bil naš namen – pa četudi samo za en večer. Prepričana sem, da so obiskovalci uživali ob poslušanju ravno tako, kot mi, ki smo ta večer pripravili.

Kar daš, to imaš, pravi pregovor. Mi smo imeli drug drugega, veselje v srcih in pogum za nadaljnje delo, da še kdaj skupaj zapojemo in zaplešemo..

Naše druženje se je končalo ob skupni pesmi v Dolini tihi in ob bogato obloženi mizi z dobrotami, ki smo jih za vse pripravile članice podeželskih žena.

NASTOP NA KONCERTU VESELJE OB PESMI IN GLASBI – RC -2019_4

Na koncu bi se še enkrat rada zahvalila Lidiji in njeni skupini, za vso pomoč pri izvedbi tega večera in čudovito postavljeno sceno, Rokodelskemu centru za gostoljubje in Občini Ribnica za podporo pri sofinanciranju tega projekta.

Zapisala: Marinka Vesel, predsednica DPŽ Ribnica

Oktober, 2018

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>