Občni zbor – kratek opis

Konec januarja smo se žene DPŽ zbrale v Inlesovi jedilnici  na našem letnem občnem zboru in tako praznovale tudi začetek novega leta.

Po uradnem delu smo pevke poskrbele za prijeten večer, sledila je dobro pripravljena večerja, za popestritev in razgibavanje ob plesu pa sta poskrbela Rok Pirnat in Dejan Vesel.

Občni zbor je bil številčen, saj nas je bilo prisotnih okoli 80 članic in povabljenih gostov.  Med nami je bilo tudi nekaj novih članic,  na naše povabilo pa so se odzvale tudi kočevske članice.

S svojo prisotnostjo nas je počastila predsednica Zveze kmetic Slovenije Marija Horjak, ki je v svojem nagovoru  vzpodbudno pohvalila naše delovanje in aktivnosti ter poudarila, da moramo ženske spoštovati najprej sebe in delati na tem, da bodo naše delo znali centi tudi drugi. Vzpodbudnih besed in pohval za naše dosedanje aktivno delovanje pa smo bile deležne tudi od našega župana Alojza Marna, ki si je poleg drugih obveznosti vseeno vzel toliko časa, da nas je pozdravil in nam zaželel še naprej prijetno druženje in uspešno delovanje v okviru društva.

Občni zbor je nekakšen povzetek delovanja prejšnjega leta in začetek novega – z novimi nalogami in aktivnostmi.

V letu 2005 je bilo delovanje v društvu zelo aktivno skozi celo leto. Najbolj zahtevna naloga je bila izpeljava projekta  za pridobitev oblačil in čevljev po starih vzorcih naših gospodinj iz ribniške doline in okolice (iz obdobja 1900-1920) in obenem obuditev ribniške oblačilne kulture v nas samih in za naše mlajše rodove.

Največ sodelovanja je bilo pri peki peciva, kuharskih tečajih, izletih in raznih predavanjih, naj bo to o splošnem vzdrževanju našega zdravja ali o rožicah, ki nam polnijo našo domišljijo pri urejanju vrtov in balkonov.

Veliko truda in dobre volje smo vložile tudi pri organizaciji srečanja z drugimi društvi podeželskih žena iz celotne ljubljanske regije, saj je bila udeležba zelo velika. Udeležene članice in povabljeni gostje iz Ribnice in Velikih Lašč so odnesli zelo lepe vtise.

Posebnost so tudi naše razstave (razstava izdelkov in peciva na ribniškem sejmu, jesenska razstava v Idealu), saj je bila udeležba že na sami otvoritvi in kasneje vse dni ogleda zelo številčna. Vsako leto smo posebno vesele sodelovanja z otroki osnovnih šol, vrtca in varovancev varstvenega centra iz Ribnice.

Pevke Vesele Ribnčanke smo zelo aktivne, saj s pevskimi nastopi in s svojim delovanjem oblečene v ribniška oblačila pestro predstavljamo našo občino (ribniški sejem – sprejem gostov s petjem in pecivom, otvoritev razstave, letni koncert – Lepote iz babičine skrinje, srečanje kmetic ljubljanske regije, nastop v domu upokojencev v Kočevju, nastop v Strunjanu in v Hrovači …).

Plan za leto 2006 je poln različnih aktivnosti in druženj, zato vse, ki si želite dobre družbe, lepo vabimo v naše društvo, posebno ste vabljene dekleta, ki bi se rade naučite kaj novega in bi s svojim članstvom pomladile naše društvo.

Marinka Vesel

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>